Display advertenties (afbeelding, tekst- & videoadvertenties)

Een display advertentie is een vorm van online reclame waarbij een advertentie getoond wordt op een website of mobiele app. Display advertenties kunnen een afbeelding (image), tekst- & videoadvertenties zijn en is vaak visueel aantrekkelijk om de aandacht van de gebruiker te trekken.

Portfolio ads & banners: 300x600 Google Ads banneradvertentie voorbeelden door Arloz. Portfolio ads & banners: 300x600 Google Ads banneradvertentie voorbeelden door Arloz. Portfolio ads & banners: 970x250 Google Ads banneradvertentie voorbeelden door Arloz. Portfolio ads & banners: 970x250 Google Ads banneradvertentie voorbeelden door Arloz. Portfolio ads & banners: E-commerce sociale media banner ontwerp voorbeeld van Arloz. Portfolio ads & banners: 336x280 Google Ads banneradvertentie voorbeelden door Arloz. Portfolio ads & banners: Webshop e-commerce homepage banner en slider ontwerp voorbeelden van Arloz. Portfolio ads & banners: E-commerce sociale media banner ontwerp voorbeeld van Arloz.

Display advertenties worden meestal weergegeven op specifieke delen van een website, zoals de zijkant van de pagina, de header, of tussen de inhoud van de pagina in. Display advertenties worden vaak gebruikt om producten of diensten te promoten, merkbekendheid te vergroten, nieuwe klanten aan te trekken of om bestaande klanten te bereiken.

Adverteerders kunnen doelgericht adverteren op basis van kenmerken zoals locatie, interesses, demografische gegevens en online gedrag van de gebruiker.

Het is belangrijk om te weten waar jouw doelgroep zich bevindt en op welke websites en Apps zij actief zijn, om zo de juiste plaatsen te selecteren voor jouw display advertenties. Dit kan leiden tot een hogere klikfrequentie en betere resultaten voor de adverteerder.

Display-advertentie voorbeelden statische banner afbeeldingen

Display advertentie: Beeldadvertenties (JPG, PNG) - Voorbeeld banner (970x250)
Display advertentie: Beeldadvertenties (GIF) - Voorbeeld gif banner (160x600)

Display-advertentie voorbeeld tekstadvertentie Google ads

Display advertentie: Tekstadvertentie voorbeeld Google ads, Arloz begrippenlijst.


Waar kan je online met display advertenties adverteren?

Er zijn veel netwerken waarbij je met display advertenties kunt adverteren. Hieronder staan een paar van de grootste netwerken:

Google Ads (display advertentie)

Google Ads is een van de grootste netwerken voor display advertenties en biedt een breed scala aan targeting opties, zoals locatie, interesses, en demografische gegevens.

META Facebook Ads

META Facebook biedt ook display advertenties aan die worden weergegeven op Facebook, Instagram en andere websites en mobiele apps die deel uitmaken van het Facebook-netwerk. Adverteerders kunnen doelgroepen targeten op basis van interesses, demografische gegevens en online gedrag.

LinkedIn Ads

LinkedIn is een professioneel netwerk dat zich richt op zakelijke gebruikers en biedt de mogelijkheid om advertenties weer te geven aan specifieke doelgroepen op basis van functie, branche, bedrijfsgrootte en locatie. Ontdek alles van LinkedIn Ads.

Twitter Ads

Twitter biedt ook display advertenties aan die worden weergegeven in de tijdlijn van gebruikers en op andere plaatsen op de website en mobiele app. Adverteerders kunnen doelgroepen targeten op basis van interesses, locatie en demografische gegevens. Lees meer over Twitter tweets & Ads,

Programmatische advertentieplatforms

Een programmatische advertentieplatform is een systeem waarbij advertenties automatisch worden weergegeven op websites en mobiele apps op basis van targeting opties die zijn ingesteld door adverteerders. Dit systeem maakt gebruik van algoritmen om advertenties weer te geven aan specifieke doelgroepen op het juiste moment en op de juiste plaats. Voorbeelden van programmatische advertentieplatforms zijn o.a. DoubleClick, AppNexus en Tradedesk.

Bekijk ook de pagina ‘advertentietypen‘ en ‘ads & banners‘ voor meer informatie over online advertenties en een overzicht van populaire advertentietypen.


Display videoadvertenties of display banneradvertenties?

Of je beter kunt adverteren met display video advertenties of display banneradvertenties hangt af van jouw specifieke doelstellingen en doelgroep.

Display banneradvertenties zijn statische afbeeldingen die worden weergegeven op websites en mobiele apps. Ze kunnen bestaan uit afbeeldingen, tekst of een combinatie daarvan en kunnen op verschillende delen van de pagina worden geplaatst. Banneradvertenties kunnen worden gebruikt om de merkbekendheid te vergroten, verkeer naar jouw website te genereren, of specifieke producten of diensten te promoten.

Display videoadvertenties daarentegen zijn bewegende beelden die op websites en mobiele apps worden weergegeven. Ze kunnen bestaan uit animaties, geanimeerde afbeeldingen of videoclips en kunnen een lengte hebben variërend van enkele seconden tot enkele minuten. Videoadvertenties zijn effectief gebleken in het vergroten van de merkbekendheid, het genereren van verkeer en het stimuleren van conversies.

Als je doelstelling is om jouw merkbekendheid te vergroten, kan het plaatsen van videoadvertenties effectiever zijn dan banneradvertenties. Videoadvertenties hebben de neiging om meer aandacht te trekken en kunnen een sterkere emotionele reactie oproepen bij de kijker dan statische banneradvertenties. Videoadvertenties kunnen ook helpen om complexe producten of diensten beter uit te leggen en het vertrouwen van potentiële klanten te vergroten.

Aan de andere kant zijn banneradvertenties over het algemeen goedkoper om te maken en te plaatsen dan videoadvertenties. Als je een beperkt budget hebt en je wilt de kosten laag houden, kan het plaatsen van banneradvertenties een betere optie zijn.

In het algemeen hangt het succes van jouw advertentie af van een combinatie van factoren, waaronder jouw doelstellingen, jouw doelgroep en de kwaliteit van jouw advertentie. Het is daarom belangrijk om te experimenteren met verschillende soorten advertenties en te meten welke het beste werken voor jouw bedrijf.


Begrippenlijst

A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z


Display advertenties (afbeelding, video of tekstadvertentie)?

Arloz.com is de website van Arlo Zwijnenburg over webdesign en e-commerce. Ik bouw websites en webshops. En ik ontwerp ads & banners voor advertenties, affiliate marketing en de sociale media. Daarnaast ben ik ook een echte search specialist voor een betere vindbaarheid en betere weergave in zoekmachines. Tevens verzorg ik grafische vormgeving en ontwerp ik o.a. logo’s, huisstijlen (corporate identity), promotieartikelen, auto belettering en drukwerk.

Webdesign en e-commerce, creatief maatwerk, ontwerp en ontwikkeling met meer dan 24+ jaar ervaring!

U wilt display advertenties (afbeelding, tekst- & videoadvertenties) laten maken? Contact is snel gemaakt!


Display advertenties (afbeelding, tekst- & videoadvertenties). Arloz - Webdesign e-commerce en grafische vormgeving.

Snel contact

Mijn sterkste punten zijn…

Creatief + Doeltreffend + Out of the box

Webdesign. Website ontwerp en optimalisatie.
Webdesign. Website ontwerp en optimalisatie.

Webdesign

E-commerce. Webshop ontwerp en optimalisatie.
E-commerce. Webshop ontwerp en optimalisatie.

E-commerce

Ads & banners. Html5 advertenties en affiliate banners.
Ads & banners. Html5 advertenties en affiliate banners.

Ads & Banners

Vindbaarheid. Zoekresultaten verbeteren en optimaliseren.
Vindbaarheid. Zoekresultaten verbeteren en optimaliseren.

Vindbaarheid

Grafische vormgeving. Huisstijl, logo en drukwerk.
Grafische vormgeving. Huisstijl, logo en drukwerk.

Grafische vormgeving

Portfolio. Showcase websites webshops en banner ads.
Portfolio. Showcase websites webshops en banner ads.

Portfolio