Advertentietypen

Als u ads & banners wilt laten maken is de keuze voor het juiste advertentietype erg belangrijk. Er zijn verschillende advertentietypen met elk weer zijn eigen specifieke eigenschappen. Aan de hand van uw doelen, wensen en het advertentienetwerk kan er een keuze gemaakt worden welk advertentietypen het meest geschikt is om mee te gaan adverteren.

Vaak heeft u meer dan één banneradvertentie nodig. De afname van meerdere banner advertenties (Ads) in verschillende advertentieformaten met 1 ontwerp wordt ook wel een bannerpakket, advertentiepakket of bannerset genoemd.

Bekijk ook onze pagina met de verschillende soorten advertentieformaten.


Veelvoorkomende advertentietypen

Hier ziet u een overzicht van veelvoorkomende advertentietypen. U heeft een ander advertentietype nodig? Geen probleem!


Tekstadvertenties

Tekstadvertenties zijn advertenties bestaande uit één koptekst, korte tekst als beschrijving en een zichtbare URL.

Deze tekstadvertenties zijn het meest bekend van de Google Ads advertenties in de zoekmachine. Maar de tekstadvertenties worden natuurlijk ook door vele andere advertentienetwerken en sociale media platformen gebruikt.


Beeldadvertenties (JPG, PNG)

Beeldadvertenties zijn advertenties bestaande uit afbeeldingen. Voor een beeldadvertentie worden statische afbeeldingen JPG, PNG (stilstaande plaatjes) gebruikt. Vaak worden bij het gebruik van html5-advertenties en amp-html-advertenties ook JPG, PNG bestanden als backup veriest.


Beeldadvertenties (GIF)

Beeldadvertenties zijn advertenties bestaande uit afbeeldingen. GIF afbeeldingen kunnen als banneradvertentie worden gebruikt. GIFs zijn een reeks afbeeldingen die met een tijdsinterval na elkaar afgespeeld worden. Gif afbeeldingen hebben een maximaal aantal van 256 kleuren.

Geanimeerde GIF afbeeldingen (leuke gifjes, grappige gifjes met animatie) worden steeds populairder voor social media marketing.


Html5-advertenties

Een html5-advertentie is een advertentie waar de content (tekst, afbeeldingen, buttons etc.) geanimeerde dynamische effecten kunnen bevatten. De html5-advertentie is  gebaseerd op de HTML5 programmeercode. De html5-advertentie worden ook wel HTML5 banner of HTML banner genoemd

Html5-advertenties voor Google Ads ontwikkelen wij met de Google Web Designer software. Deze Google software integreert natuurlijk perfect met het Google advertentieplatform.


Amp-html-advertenties

Een amp-html-advertentie is een advertentie waar de content (tekst, afbeeldingen, buttons etc.) geanimeerde dynamische effecten kunnen bevatten en door de AMP-HTML programmeertaal geoptimaliseerd zijn voor mobiele weergave.

Deze lichtgewicht banneradvertenties worden speciaal gemaakt voor een snelle downloadtijd en snelle weergave op mobiele apparaten en zijn dus uitermate geschikt voor mobiel adverteren!

AMP is de afkorting van ‘Accelerated Mobile Pages’, wat dus in het Nederlands ‘versnelde mobiele pagina’s’ betekent.


Interactieve advertenties

Interactieve advertenties zijn advertenties die gericht zijn op een interactie met de website bezoekers. Denk bijvoorbeeld aan het invullen van een online enquête, nieuwsbrief en/of banneradvertenties die een spelelement bevatten. Interactieve advertenties met een spelelement worden ook wel gamification ads genoemd.


Rich media-advertenties

Een rich media-advertentie is een advertentie waar de content geavanceerde functies bevatten. Bijvoorbeeld het afspelen van video, audio of andere elementen die aanmoedigen tot interactie.


Sociale media advertenties

De sociale media advertentiebanners zijn de o.a. de afbeeldingsadvertenties, carrouseladvertenties, collectieadvertenties en de videoadvertenties die beschikbaar zijn bij de diverse sociale media netwerken zoals o.a. Meta, Facebook en Instagram.


Gamification advertenties

Een gamification advertentie is een advertentie die een spelelement bevatten. Bij gamification-advertenties worden consumenten aangemoedigd tot interactie met de inhoud. Van een simpel spelletje tot mini videogames.


Beeldextensies

Beeldextensies zijn advertentie-extensies (afbeeldingen) als aanvulling op bestaande tekstadvertenties van Google Ads.

Deze beeldextensies voor tekstadvertenties kunnen qua advertentieformaat zowel vierkant met een 1:1 beeldverhouding en horizontaal, liggend met een 1,91:1 beeldverhouding worden ontworpen en d.m.v. een upload geplaatst worden bij bestaande tekstadvertenties. De maximale bestandsgrootte een beeldextensie is 5120KB.

Beeldextensie afbeeldingsresoluties

  • Vierkant formaat in pixels van minimaal 300 x 300 pixels tot het aanbevolen formaat van 1200 x 1200 pixels
  • Liggend formaat in pixels van minimaal 600 x 314 pixels tot het aanbevolen formaat van 1200 x 628 pixels

Ads & banner voorbeelden

Hier ziet u ads & banner voorbeelden van banneradvertenties ontworpen en ontwikkeld door Arloz.

Meer voorbeelden? Bekijk de ‘portfolio‘ pagina in deze website.

Portfolio ads & banners: 300x600 banneradvertentie voorbeelden door Arloz. Portfolio ads & banners: 300x600 banneradvertentie voorbeelden door Arloz.
Portfolio ads & banners: 970x250 banneradvertentie voorbeelden door Arloz. Portfolio ads & banners: 970x250 banneradvertentie voorbeelden door Arloz.
Portfolio ads & banners: 336x280 banneradvertentie voorbeelden door Arloz. Portfolio ads & banners: 336x280 banneradvertentie voorbeelden door Arloz.

Veelgestelde vragen (FAQ)

De veelgestelde vragen van deze pagina. Heeft u een andere vraag? Bel, e-mail of vul het contactformulier in.

Het beste advertentietype hangt vaak af van het advertentienetwerk en/of op welke website u wilt gaan adverteren. Over het algemeen zijn html5-advertenties en amp-html-advertenties de beste keuze als advertentietype. Deze advertentietype worden ook wel HTML5 banners en AMP-HTML Banners genoemd.

Voor sociale media advertenties zijn de statische image banners, afbeeldingsadvertenties het meest populair. Denk bij afbeelding advertenties aan image banners met de JPG, PNG en GIF. bestandsindelingen en extensies.

Bekijk ook het advertentietypen overzicht op de ‘Ads & Banners‘ pagina in deze website voor een overzicht van veelvoorkomende banner- advertentietypen met een korte omschrijving over het advertentietype.

Bekijk het overzicht van de banneradvertentie prijzen (prijslijst) per advertentietype. Vaak is het zo dat u bij afname van meerdere advertenties in één ontwerp een staffelkorting op de banneradvertentie prijs ontvangt.

Banneradvertentie prijzen en kosten

Advertentietype Banner prijzen
Beeldadvertenties (GIF, JPG, PNG) Van €30,- tot €50,-
Html5-advertentie Van €40,- tot €145,-
Amp-html-advertentie Van €40,- tot €85,-
Video banneradvertentie Van €160,- tot €499,-
Product banneradvertentie Van €160,- tot €499,-
De getoonde prijzen in deze website zijn altijd exclusief 21% BTW.

Arloz ontwerpt en ontwikkelt webbanners en online advertenties (ads) voor alle bekende advertentienetwerken in bijna alle gewenste advertentietypen en advertentieformaten.

Denk bij ads & banners aan o.a. de statische image banners zoals de JPG, PNG banners en de geanimeerde GIF afbeelding banners en de html banneradvertenties zoals de HTML5-advertenties en AMP-HTML-advertenties.

Het beste advertentieformaat hangt grotendeels af van welk advertentienetwerk en/of op welke website je wilt gaan adverteren. Maar in het algemeen zijn er 4 tot 7 populaire banner advertentieformaten voor desktop en mobiele weergave nodig voor een optimale dekking.

Denk bij het laten ontwikkelen van ads & banners ook altijd aan de beeldverhoudingen zoals verticaal staand, horizontaal liggend de rechthoekige en vierkante banneradvertentie.

Als u gaat adverteren in het advertentienetwerk van Google Ads kunt u een overzicht van best presterende advertentieformaten van Google Ads bekijken.

Arloz voor het ontwerp en de ontwikkeling van advertenties (Ads) en banners voor o.a. Google, sociale media, affiliate- en internetmarketing netwerken. Van gifjes tot interactieve HTML5 banner advertenties.

Bron: Ondersteunde advertentieformaten (Website: support.google.com – Google Ad Manager Help)

De banneradvertentie prijzen bij Arloz variëren tussen de €40,- en €145,- en voor de meer gespecialiseerde video en product banneradvertenties variëren de prijzen van €160,- tot €499,-. De kosten van banneradvertenties hangen o.a. af van het aantal advertentieformaten de gewenste technische functionaliteiten en het advertentietype. Bekijk ook de banners en html-advertentie prijslijst op onze website.

Banner prijzen

Advertentietype Banner prijzen
Beeldadvertenties (GIF, JPG, PNG) Van €30,- tot €50,-
Html5-advertentie Van €40,- tot €145,-
Amp-html-advertentie Van €40,- tot €85,-
Video banneradvertentie Van €160,- tot €499,-
Product banneradvertentie Van €160,- tot €499,-
De getoonde prijzen in deze website zijn altijd exclusief 21% BTW.
  • Geen extra kosten tot 2 correctierondes
  • Extra korting bij bulk- en herhaalopdrachten

Arloz ontwerpt en ontwikkkelt webbanners en advertenties (Ads) voor bijna alle bekende advertentienetwerken, sociale media platformen en websites.

Webbanners en advertenties (Ads) voor:

Google
Google banner ontwerp en ontwikkeling voor o.a. Display & Video 360, Google Admob, en Google Ads.
Advertentienetwerken
Advertentienetwerk banner ontwerp en ontwikkeling voor o.a. Adform, DPG Media, Mediahuis en Weborama.
Affiliate marketing netwerken
Affiliate banner ontwerp en ontwikkeling voor o.a Awin (Zanox), Daisycon, Tradedoubler en TradeTracker.
Sociale media platformen
Banner ontwerp en ontwikkeling voor o.a. Meta, Facebook, Instagram en Twitter.
E-commerce shopping platformen
E-commerce banner ontwerp en ontwikkeling voor Shopify, Lightspeed, Magento/Adobe en WordPress WooCommerce en socialmedia shopping van Meta.

U heeft een banner of html-advertentie voor een andere advertentienetwerk nodig? Geen probleem, contact is snel gemaakt! Bel, e-mail of vul het contactformulier in.


U wilt online adverteren en heeft ads & banners nodig?

U wilt online adverteren bij een advertentienetwerk of affiliate netwerk? En bent op zoek naar een partij die uw advertenties gaat ontwerpen en/of ontwikkelen? Of u nu dynamische html5-advertenties en amp-html-advertenties of statische image banners (JPG, PNG) wilt gaan gebruiken voor uw online reclamecampagne, Arloz heeft vele jaren ervaring in advertentie, banner ontwerp!

Op zoek naar leuke geanimeerde gifjes voor social media marketing, geen probleem het kan allemaal!

De eerste stap is natuurlijk contact leggen voor kennismaking, overleg en oriëntatie m.b.t. de mogelijkheden, doelen en wensen voor het gebruik van online advertenties. Ik sta u graag te woord voor uitleg en toelichting.

U wilt een banneradvertenties? Contact is snel gemaakt!


Ads & banners. Geanimeerde banneradvertenties.

Snel contact

Mijn sterkste punten zijn...

Creatief + Doeltreffend + Out of the box

Webdesign. Website ontwerp en optimalisatie.
Webdesign. Website ontwerp en optimalisatie.

Webdesign

E-commerce. Webshop ontwerp en optimalisatie.
E-commerce. Webshop ontwerp en optimalisatie.

E-commerce

Ads & banners. Html5 advertenties en affiliate banners.
Ads & banners. Html5 advertenties en affiliate banners.

Ads & Banners

Vindbaarheid. Zoekresultaten verbeteren en optimaliseren.
Vindbaarheid. Zoekresultaten verbeteren en optimaliseren.

Vindbaarheid

Grafische vormgeving. Huisstijl, logo en drukwerk.
Grafische vormgeving. Huisstijl, logo en drukwerk.

Grafische vormgeving

Portfolio. Showcase websites webshops en banner ads.
Portfolio. Showcase websites webshops en banner ads.

Portfolio