Huisstijl

De huisstijl is de visuele en conceptuele weergave van een bedrijf of organisatie, oftewel de ‘stijl’ van het ‘huis’. De huisstijl wordt meestal ontwikkeld aan de hand van de naam, de kernactiviteiten de bedrijfstak, de normen waarden en missie van het bedrijf of de organisatie en/of de producten en/of diensten die er worden geleverd.

Grafische vormgeving. Huisstijl en logo ontwerp en ontwikkeling door Arloz. Grafische vormgeving. Huisstijl en logo ontwerp en ontwikkeling door Arloz. Grafische vormgeving. Huisstijl en logo ontwerp en ontwikkeling door Arloz. Grafische vormgeving. Huisstijl en logo ontwerp en ontwikkeling door Arloz. Grafische vormgeving. Huisstijl en logo ontwerp en ontwikkeling door Arloz.

Een compleet uitgewerkte huisstijl heeft tot doel om een consistente uitstraling te hebben naar klanten en relaties en is een handvat (richtlijn) voor consequentie in de ontwikkeling van offline en online uitingen. De ‘regels’ voor de huisstijl worden vaak vastgelegd in het huisstijlhandboek. Tevens geeft u natuurlijk met uw huisstijl weer wie u bent en waar u voor staat en zorgt een duidelijk logo voor een herkenbaar imago.

Grafische vormgeving Oldenzaal

Arloz ontwerpt en ontwikkeld huisstijlen, grafische vormgeving aan de hand van uw wensen en met mijn persoonlijke input en visie. U wilt een nieuwe huisstijl of een logo laten ontwerpen in Oldenzaal?


Onderdelen van de huisstijl

Onderdelen van huisstijl zijn o.a. een logo, icoon of pictogram, kleurenpalet, typografie, slogan, visuele elementen en de stijl, toon, sfeer van de grafische uitingen.

Naam Omschrijving
Logo Een logo is de weergave van naam en symbool als een herkenbaar tekstueel en grafisch beeldmerk. Vaak wordt er in een huisstijl (corporate identity) naast het standaard logo ook vaak een diapositieve logo variant en icoon (pictogram) ontworpen. Een bedrijfslogo wordt meestal ook ondersteund met een slogan.
Icoon of pictogram Een icoon of pictogram is een visueel symbool van uw bedrijfsnaam en/of logo. Het is vaak een versimpelde grafische weergave van uw bedrijfsnaam en/of logo. Deze iconen en pictogrammen worden o.a. gebruikt voor weergave in zoekresultaten, je browser en op tablets en mobiele telefoons.
Kleurenpalet Een groep van kleuren die uw huisstijl gebruikt en ondersteunt. Als u bijvoorbeeld een logo heeft bestaande uit twee kleuren (blauw/wit) kan het goed zijn dat in de huisstijl een extra kleurenpalet heeft met 6 extra ondersteunende kleuren en tinten.
Typografie, lettertypen Elke huisstijl heeft zo zijn eigen typografie en lettertypen met de daarbij behorende regels. Huisstijl kenmerken van typografie zijn o.a. de keuze van lettertypen, lettergroottes, regelafstand en de spatiëring.
Slogan Pay-off (baseline), Tekst zin of slogan voor bij het logo of de bedrijfsnaam. Bijv. Albert Heijn – ‘Dat is het lekkere van Albert Heijn’ of Nike – ‘Just do it!’

Producten die vanuit de huisstijl worden ontwikkeld

Producten die vanuit de huisstijl worden ontwikkeld voor bedrijfscommunicatie zijn o.a. het briefpapier, visitekaartjes, posters, flyers, vlaggen, promotiemateriaal, verpakking en productontwerp.

Productnaam Omschrijving
Briefpapier Arloz ontwerpt en ontwikkelt briefpapier in uw eigen huisstijl voor een professionele uitstraling. Een grafische vormgegeven (A4) briefpapier met de naam van uw bedrijf (organisatie), het logo, eventueel een slogan en de NAW-gegevens en relevante zakelijk gegevens zoals o.a. bankrekeningnummer, KVK-nummer en uw btw-id. Briefpapier wordt gebruikt voor officiële zakelijke correspondentie en facturen.
Visitekaartjes Visitekaartjes worden vaak ontworpen om de branding en het imago van uw bedrijf weer te geven. Een visitekaartje is een kleine, gedrukte kaartje die o.a. de contactgegevens van een persoon of een bedrijf bevat.

Visitekaartjes ouderwets? Het visitekaartje is nog steeds relevant! Al lijkt het er soms op dat ten tijde van alle digitale media een visitekaartje ouderwets is. Maar anno nu worden visitekaartjes nog steeds veel gebruikt, en soms lijkt het wel dat ze tegenwoordig in populariteit stijgen. Omdat iets fisieks zoals een visitekaartje toch beter werkt in de communicatie dan de zin: ‘kijk maar op de website!’.

Arloz ontwerpt en ontwikkelt visitekaartjes in allerlei stijlen en vormen.

Posters Bij Arloz kunt u terecht voor posterontwerp, posters voor advertenties en in-store marketing en branding. Binnen- en buitenreclame. Van kleine raamposters voor winkels tot grote abri posters.
Flyers Bij Arloz kunt u terecht voor flyer ontwerp. Een kleine handige flyer ter promotie van online- en offline acties.
Vlaggen Tegenwoordig zijn er vele soorten vlaggen ter promotie van uw bedrijf of winkel. Van de gewoone vlaggen tot banieren en de populaire  ‘beachflag’ (strandvlaggen). Ook voor een ontwerp voor vlaggen kunt u bij Arloz terecht!
Promotiemateriaal Tegenwoordig zijn er duizenden soorten promotiematerialen en vele online aanbieders van promotiemateriaal. Wat is er nu mooier dan uw eigen bedrijfsnaam en logo te zien op allerlei promotiemateriaal. De bedrukte pen is en blijft een populair reclamemiddel! Op zoek naar bedrukt promotiemateriaal?
Auto belettering en bestickering Arloz ontwerpt auto belettering en bestickering voor bedrijfswagens en autoreclame i.s.m. lokale beletteraars. A.d.h.v. van het auto merk en type wordt er een ontwerp op maat gemaakt. Creatief, duidelijk en altijd opvallend! Met de juiste auto belettering valt uw bedrijswagen altijd op. Informeer gerust naar de mogelijkheden.
Voor een prijsindicatie van de diverse producten die vanuit de huisstijl kunnen worden ontwikkeld, bekijkt u de prijslijst op de grafische vormgeving pagina van onze website.

Voorbeelden van logo ontwerp door Arloz

Hier ziet u grafische vormgeving voorbeelden van logo’s ontworpen door Arloz. Meer voorbeelden? Bekijk de ‘portfolio‘ pagina in deze website.

Grafische vormgeving. Ontwerp en design, huisstijl (corporate identity), logo's, drukwerk. Grafische ontwerp door Arloz.com.
Logo. Huisstijl (corporate identity). Drukwerk. Belettering en bestickering voor bedrijfswagen.
Grafische vormgeving. Ontwerp en design, huisstijl (corporate identity), logo's, drukwerk. Grafische ontwerp door Arloz.com.
Logo. Online huisstijl (corporate identity). Sociale media.
Grafische vormgeving. Ontwerp en design, huisstijl (corporate identity), logo's, drukwerk. Grafische ontwerp door Arloz.com.
Logo. Huisstijl (corporate identity). Drukwerk. Sociale media.

Brainstormsessie om nieuwe ideeën te kunnen creëren

Tevens kunt u bij Arloz een brainstormsessie aanvragen waar we aan de hand van een paar opdrachten in team verband heel veel gerelateerde ideeën kunnen creëren voor o.a. uw huisstijl, bedrijfscommunicatie, promotiemateriaal, public relations en de sociale media.

De brainstorm sessies hebben vaak als uitkomst heel veel nieuwe ideeën waar u vaak nog niet eens aan gedacht had als u over uw bedrijf of organisatie nadacht. Deze creatieve en ‘out of the box’ benadering van een brainstormsessie kan een verfrissing zijn voor iedereen die ‘vast’ zit in één gedachte en/of één idee.


Veelgestelde vragen (FAQ)

De veelgestelde vragen van deze pagina. Heeft u een andere vraag? Bel, e-mail of vul het contactformulier in.

Arloz gaat bij grafische vormgeving uit van een uurloon van €45,-.

Arloz werkt graag op basis van één vaste prijs (fixed price) i.p.v. op basis van uurloon en nacalculatie. Zo weet u direct waar u aan toe bent qua kosten en komt u niet voor verrassingen te staan.

Bekijk ook het urenindicatie overzicht op de grafische vormgeving pagina in onze website voor prijsindicaties.

De kosten voor grafische vormgeving variëren bij Arloz globaal tussen de €180,- en €540,-. Voor een compleet nieuwe huisstijl (corporate identity inclusief logo) variëren de prijzen van €1260,- tot €2520,-. Arloz gaat bij grafische vormgeving uit van een uurloon van €45,-.

Grafische vormgeving kosten en prijzen

Grafische vormgeving Kosten, uren (uurtarief)
Grafische vormgeving voor drukwerk €45,- per uur
Logo ontwerp 8 tot 16 uur
Visitekaartjes 2 tot 4 uur
Briefpapier 2 tot 4 uur
Promotieartikelen 2 tot 4 uur
Huisstijl (corporate identity) incl. logo 28 tot 56 uur
Posters, flyers, menukaarten 8 tot 12 uur
Vlaggen, banieren, beachflag 2 tot 4 uur
Autobestickering, taxi- autoreclame 8 tot 24 uur
De getoonde prijzen in deze website zijn altijd exclusief 21% BTW. De prijzen m.b.t. grafische vormgeving voor offline reclamemateriaal zijn exclusief kosten voor de reclame producten (promotie artikelen) en de kosten voor drukwerk.

De kosten om nieuw logo te laten ontwerpen variëren bij Arloz globaal tussen de €360,- en €720,-. Uitgaande van 8 tot 16 uur aan ontwerp werkzaamheden. Arloz gaat bij grafische vormgeving uit van een uurloon van €45,-.

Arloz ontwerpt en ontwikkeld logo’s huisstijlen, grafische vormgeving aan de hand van uw wensen en met mijn persoonlijke input en visie. U wilt een nieuw logo laten maken in Oldenzaal?

De getoonde prijzen in deze website zijn altijd exclusief 21% BTW. De prijzen m.b.t. grafische vormgeving voor offline reclamemateriaal zijn exclusief kosten voor de reclame producten (promotie artikelen) en de kosten voor drukwerk.

De kosten om nieuw huisstijl (corporate identity inclusief logo) laten ontwerpen variëren bij Arloz globaal tussen de €1260,- tot €2520,-. Uitgaande van 28 tot 56 uur aan ontwerp werkzaamheden. Arloz gaat bij grafische vormgeving voor uit van een uurloon van €45,-.

Arloz ontwerpt en ontwikkeld huisstijlen, grafische vormgeving aan de hand van uw wensen en met mijn persoonlijke input en visie. U wilt een nieuwe huisstijl laten ontwikkelen in Oldenzaal?

De getoonde prijzen in deze website zijn altijd exclusief 21% BTW. De prijzen m.b.t. grafische vormgeving voor offline reclamemateriaal zijn exclusief kosten voor de reclame producten (promotie artikelen) en de kosten voor drukwerk.


Begrippenlijst

A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z


Een huisstijl nodig?

Arloz.com is de website van Arlo Zwijnenburg over webdesign en e-commerce. Ik bouw websites en webshops. En ik ontwerp ads & banners voor advertenties, affiliate marketing en de sociale media. Daarnaast ben ik ook een echte search specialist voor een betere vindbaarheid en betere weergave in zoekmachines. Tevens verzorg ik grafische vormgeving en ontwerp ik o.a. logo’s, huisstijlen (corporate identity), promotieartikelen, auto belettering en drukwerk.

Webdesign en e-commerce, creatief maatwerk, ontwerp en ontwikkeling met meer dan 24+ jaar ervaring!

U heeft een tekstadvertentie nodig? Contact is snel gemaakt!


Huisstijl (corporate identity) grafische vormgeving ontwerp

Snel contact

Mijn sterkste punten zijn...

Creatief + Doeltreffend + Out of the box

Webdesign. Website ontwerp en optimalisatie.
Webdesign. Website ontwerp en optimalisatie.

Webdesign

E-commerce. Webshop ontwerp en optimalisatie.
E-commerce. Webshop ontwerp en optimalisatie.

E-commerce

Ads & banners. Html5 advertenties en affiliate banners.
Ads & banners. Html5 advertenties en affiliate banners.

Ads & Banners

Vindbaarheid. Zoekresultaten verbeteren en optimaliseren.
Vindbaarheid. Zoekresultaten verbeteren en optimaliseren.

Vindbaarheid

Grafische vormgeving. Huisstijl, logo en drukwerk.
Grafische vormgeving. Huisstijl, logo en drukwerk.

Grafische vormgeving

Portfolio. Showcase websites webshops en banner ads.
Portfolio. Showcase websites webshops en banner ads.

Portfolio